Mesto ocenilo prezidenta za šírenie dobrého mena čestným občianstvom

11.11.2011 Banská Štiavnica

Banská Štiavnica 11. novembra (TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič je čestným občanom Banskej Štiavnice. Ocenenie mu dnes na banskoštiavnickom Starom zámku spolu so symbolickým kľúčom od mesta odovzdala primátorka Nadežda Babiaková.

Najvýznamnejšie mestské ocenenie, ktoré schválili mestskí poslanci ešte vlani v auguste, mu udelili za dlhoročnú podporu Banskej Štiavnice pri jej rozvoji a za propagáciu a šírenie jej dobrého mena doma a najmä v zahraničí.

Podľa primátorky prezident sa vždy zaujímal o život mesta a jeho problémy neraz riešil aj priamo z prezidentského paláca. Mesto často navštevuje a snaží sa do neho prilákať aj každú významnejšiu zahraničnú návštevu. Naposledy takto naplánoval návštevu nórskeho kráľa a kráľovnej.

\"Dostať vstupenku medzi jedného z vás je veľký záväzok,\" uviedol prezident pred auditóriom po prebratí ocenenia. Banská Štiavnica je podľa neho jedným z najvzácnejších kamienkov v mozaike slovenských miest o ktorý sa treba náležite starať. Vo svojom úsilí o zviditeľnenie mesta vo svete chce preto aj naďalej pokračovať.

Prezident Ivan Gašparovič získal na Slovensku doteraz niekoľko čestných občianstiev. Udelili mu ich mestá Veľká Lomnica, Humenné, Myjava, Svit, Kežmarok a obec Pruské.

Súčasťou dnešnej návštevy prezidenta v Banskej Štiavnici bola aj prehliadka budovy tamojšej Strednej odbornej lesníckej školy, ktorá sa pýši novou fasádou a ktorá je najstarším súvisle fungujúcim vzdelávacím zariadením v meste.
 

Vyberte región

mark